Uue aja külahullud ehk vaimse turvakodu pakkujad

Kas te teate, et lisaks ametisolevale presidendile on meil olemas ka Rahvapresident, kes annab eesti rahvale välja päevakäske? Kes elab täielikult Kremli inforuumis ja reprodutseerib sealt nokitud lauseid oma mõtete pähe, tehes seda küll märgatava aktsendiga, kuid siiski ladusas eesti keeles. Kes loob oma peas uut erakonda ja kutsub sellega liituma ringkonnajuhte, finantsjuhte ja noortejuhte. Ning kellel on ka oma väike, aga ustav toetajaskond, kes laigib, šeerib ja kommenteerib igat postitust.

Ei, selle tegelase nimi pole oluline, ma ei soovi rääkida persoonist (veelgi vähem teda reklaamida). Minu jaoks on lihtsalt siiralt huvitav see (poliitika piirimail toimiv) psühholoogiline fenomen. Kuna tegu on naeratava, enesekindlalt mõjuva ja „rahusõnumit“ kuulutava meesterahvaga, siis on tema toetajaskond spetsiifilise profiiliga, enamasti turvatunnet otsivad segaduses naishinged. Tihti esoteerilise kalduvusega olevused, kes on valmis otsima alternatiivi reaalsusele, mis on ängistav ja rahutuks-tegev.

Ja see on vaid üks näide kümnetest, kui ehk isegi mitte rohkematest alternatiivse turvakodu pakkujatest. „Uue maailmakorra“ nägijatest. See on muideks üks parimaid indikaatoreid, kui keegi pruugib oma tekstides „uue maailmakorra“, „hea uue ilma“ jne märksõnu. Põlastavalt huuli kõverdades panevad nad pahaks enamikku, mis neid ümbritseb päris-elus, alates ajakirjandusest kuni riigini, kohtusüsteemist kuni rahvusvaheliste koostöövõrgustikeni. Selle kõige asemel on nende peades olemas mingi rohkem või vähem hägus ettekujutlus sellest, kuidas asjad „tegelikult“ on ja veelgi enam, kuidas need olema peaksid.

See kõik oleks ju naljakas, kui see poleks nii kurb. Ega me ju keegi ei tea, kui lähedal murdepunktile on igaühe, ka meie endi psüühikad. Pidevas stressis elamine, üksteise järel üha kiiremini vahelduvad kriisid alates ökoloogilistest kuni energeetilisteni, pandeemiatest sõdadeni – kõik see võib viia olukorrani, kus krõks käib ära. Me ise ei pruugi sellest aru saadagi, et miks lähikondsed meid järjest murelikuma pilguga vaatavad, vanad tuttavad eemale hoiduma hakkavad ja kogu maailm meile järjest veidram näib.

Vanade tuttavate asemele tekivad uued, enamasti sädet ja sõnumit ja innukust täis, igaühel oma Suur Sõnum seljas ja alternatiivsed seletuskäigud tiibadena laperdamas. Salajane info „eliidist“, salalaboritest, „kogu tõde“ globalistidest ja muudest soorostest, kõik see ju sobitud nende tühimikega, mida me seni ei teadnud, kuid NÜÜD saab kõik selgeks, eksju-onju! Kõik see, mida valitsus teie eest varjas, kuid mida saab nüüd sotsiaalmeedia kaudu näha ja levitada. "Palun levitage seda!" või „Massiline repost kohustuslik.“

Päris maailm on keeruline, vasturääkiv ja segadusseajav, alternatiivses turvaruumis aga on kõik lihtne ja selge. Eksoleju.

---

Igasugused sarnasused ja äratundmised siin tekstis on ainult teie enda peas tekkinud :)
---
pilt võetud siit

Comments

Popular posts from this blog

Facebook kui turuväljak, mis on muutumas kurjaks

Halvasti on hästi

Tihased on tüdrukud