Uuendajate salaselts


Meie maailma sees on palju maailmu, igaüks neist põnevam kui teine. On rallimeeste maailm ja balletimaailm, ristpistes tikkijate maailm ja ruutpesitsi rukkikülvajate oma. Igaüks selline enesteäiuslik ja väljastvaatajatele arusaamatu. Aga üldiselt üsna kahjutu ja omamoodi armas. Noh nagu lasteaia salaselts, kus suure sosistamise ja kihistamisega oma mänge kokku lepitakse.

Aga vaata siis on olemas veel üks seltskond, kes oma kihistamiste ja nahistamistega ei jää mitte aianurka, vaid ronib igaühe taskusse ja arvutisse. See tarkvara-uuendajate seltskond, kelle lemmikmäng on „arva ära, mis me seekord muutsime!“

Ilmselt arvab see vennaskond, et kõik kasutajad ihalevad uuenduste järele. Et noh oleks ikka elus väike uuenduslik vaib ja vibra sees. Mõtle kui lahe, lähened sina oma kodu-uksele, aga vahepeal on keegi lukuaugu ja postkasti pilu omavahel ära vahetanud. Ja vahetaja piilub nurga tagant nagu kratt ja kõkutab: „eks ole ju lahe ja lustakas vembuke!“

Pusid ukse siis kuidagimoodi lahti ja avastad et ... oppppanaaaa ... külmik paikneb nüüd vannitoas ja selle avamiseks on vetsu prill-laud vaja õigesse asendisse keerata! Magamistuba oleks nagu sama koha peal, aga näe vana ja mugava voodi asemele on ultramoodne aiakäru installeeritud, suunatuled ja käsipidur kenasti küljes ja puha.

Olgu-olgu, ma möönan, et ilmselt suur osa nende kratikeste tegemistest on põhjendatud ja vajalikud. Noh umbes nagu tilkuva kraani ja lekkiva torustike parandamine või midagi säänset. Kuid ikkagi vilgub selle salaühingu liikmete silmis väike kuradike, kes sosistab: „aga teeks midagi lihtsalt pulli pärast teistmoodi“.
---
pilt võetud siit

Comments

Popular posts from this blog

Facebook kui turuväljak, mis on muutumas kurjaks

Halvasti on hästi

Tihased on tüdrukud