Pudel teie parimat veini!


15 minutit enne poe sulgemist astub poetrepist alla kodanik. Jalgade üksteise ette seadmise aeglusest ja põhjalikkusest on näha tugevat põhjatuult. Valmistun juba kõikuvat meremeest ukse peal tagasi pöörama, kuid sisse astub vana ja väsinud odava kunstnahkse tagiga, ent siiski veel adekvaatse silmavaatega tegelane.

Nahktagi astub leti ette, kootud suusamüts peas, lööb käed teatraalse žestiga rinnal risti ja artikuleerib veidi vaevaliselt, kuid samas uskumatult kummalise korsaari-aktsendiga: "Pallun mullle pudell teie parrimat veiini!"

Pilgutan veidi silmi ja küsin: "Aga miks sa seda õllepoest küsid?"

Korsaar laseb käed rinnalt alla, vaatab kange kaelaga ringi ja hääldab samavõrra kangelt, ent täpselt iga häälikut välja hääldades: "Oi korrat, siin on siis ainnult õllet?"

Mina seletama, et näe seal-ja-seal on Super-Alko, seal on miski veinivalik olemas.

Kuival maal veidi ebakindlalt õõtsuv mere-elukas paneb aga käed jällegi risti rinnale. "Eii" ütleb ta. "Pallun mulle putel teie parrimat õllut!"

Peale mõningast sõnalist pingpongi, mille käigus teen vahimadrusele selgeks, et mina ei oska ju midagi soovitada, kui ta ei ütle, mis talle meeldib.

Laevniku kulm tõmbub pingeliselt kortsu ja formuleerib täpselt tähti kopsides nagu preisi sõdur paraadil: "No mulle meeltib väga Selllline Õllu nagu Rock!"

Asetan letile pudeli pilsnerit. Veidi kriimu olekuga kunagine merehunt fokusseerib pilgu nähtava vaimujõu abil pudelile, hindab selle mõõtu ja teatab tähtsalt nagu veiniekspert peale korginuusutamist: "Heaaa küll, andke mulle neit kakss!"

Raha ulatamine üle leti toimub järeletehtamatu hussaarliku liigutusega, rahatäht kerkib sirges käes kõrgele nagu signaallipp laevamasti. Tänan-palun ja head õhtut. Kõik viks ja viisakas nagu merekoolis. Pisut teatraalne ehk, aga ikkagi uljas!

Aeglaselt ja põhjalikult kaalutletud sammudega lahkub maailmarändur poetrepist üles.

Selles etüüdis oli midagi suurejoonelist. Noh ütleme nii harrastusteatri esietenduse laadset, kui näitlejail on veel selg krambis ja peopesad higised. Aga näe, hakkama sai! Tõi kaks pudelit parimat õlut peenest butiigist ära nagu spetsialist kunagi!

-----

siit võetud pilt on mõistagi illustratiivne, kuna päriselus oli tegu noorepoolse mehega :)

Comments

Popular posts from this blog

Facebook kui turuväljak, mis on muutumas kurjaks

Halvasti on hästi

Tihased on tüdrukud