Mida ennustab ekslev suusataja?

Tartu kesklinn. Õllepood. Laupäeva õhtu. Sisenevad kaks vanemat härrasmeest, vaatavad ringi, räägivad vaikselt omavahel prantsuse keeles.

Lõpuks tulevad leti juurde, asetavad enda ette linna kaardi ja küsivad võluvalt katkises inglise keeles: "Kuskohas siin saab suuski määrida?"

Mnjaaaaa. Küsitud on siit igasugu asju. Aga et suuski määrida?

Meie maailma sees on palju väikeseid maailmu. On näiteks autoralli maailm, milles elavate inimeste jaoks mootorimüra ja kummikrigin ja kiirendusnäitaja täidavad nende inimeste päevad, ööd ja unenäod. Täiesti enesetäiuslik maailm. Ja siis on olemas ristpistes tikkimise maailm ja balletimaailm ja kabukiteatri maailm ja ... oi neid on palju.

Ilmselt on olemas ka suusaspordi maailm. Selles maailmas elavate inimeste jaoks on ilmselt olemas jagatud teadmine, et lumistes kohtades kõik inimesed elavad ja hingavad ja toituvad suusatamisest. Noh nagu näiteks kuskil Šveitsi mägikuurordis. Et astud sisse esimesse puhvetisse või kingsepatöökotta ja küsid, et "kus siin suuski saab määrida" ning kõik kohalviibijad hakkavad üksteise võidu soovitama neid kõikse paremaid määrdemeistreid.

Mina ei tea spordist midagi. Õnneks ma tean inimesi kes teavad. Nii said prantsuse suusahingajad suunatud kuhu vaja.

Aga mida siis ennustab see, kui teile hakkavad ette ja jalgu jääma eksinud ilmega suusarahva esindajad? Ilmselt on lähenemas Tartu Maraton.
---
pilt võetud siit

Comments

Popular posts from this blog

Facebook kui turuväljak, mis on muutumas kurjaks

Halvasti on hästi

Tihased on tüdrukud